UGC NET November 2017 – Paper 1 Question Paper and Answer Key


CBSE UGC NET November 2017 Answer Key (Unofficial)

Exam: CBSE UGC NET
Date: 05 November 2017
Subject: Teaching and Research Aptitude

Questions: 31 to 40 of 50

Also See: Subject Wise Answer Keys: CBSE UGC NET 05 November 2017

Answer the questions 31 to 35 based on the data given in the table below

Q31) The maximum decadal growth in population of India is registered in the period:

Options:

1) 1961-1971
2) 1991-2001
3) 2001-2011
4) 1981-1991

Answer: 1

Q32) In which year the decadal growth (%) in number of cars surpassed that of the two wheelers?

Options:

1) 1991
2) 2001
3) 1981
4) 2011

Answer: 4

Q33) What was the average decadal growth in the number of cars during 1961-2011?

Options:

1) ~131%
2) ~68%
3) ~217%
4) ~157%

Answer: 1

Q34) In the year 2001, out of total number of vehicles, the number of passenger vehicles (4 wheelers) accounted for:

Options:

1) ~14%
2) ~24%
3) ~31%
4) ~43%

Answer: 2

Q35) What was the per capita ownership of two wheelers in India in the year 2011?

Options:

1) ~0.084%
2) ~0.0084%
3) ~0.84%
4) ~0.068%

Answer: 3

Q36) What is the name for a webpage address?

Options:

1) Domain
2) Directory
3) Protocol
4) URL

Answer: 4

Q37) The data storage hierarchy consists of:

Options:

1) Bytes, bits, fields, records, files and databases
2) Bits, bytes, fields, records, files and databases
3) Bits, bytes, records, fields, files and databases
4) Bits, bytes, fields, files, records and databases


Answer: 2

Q38) Which of the following domains is used for – profit businesses?

Options:

1) .org
2) .net
3) .edu
4) .com

Answer: 4

Q39) What is the full form of USB as used in computer related activities?

Options:

1) Ultra security Block
2) Universal security Block
3) University Serial Bus
4) United Serial Bus

Answer: 3

Q40) Which of the following represents billion characters?

Options:

1) Terabytes
2) Megabytes
3) Kilobytes
4) Gigabytes

Answer: 4

Goto

Also See: Subject Wise Answer Keys: CBSE UGC NET 05 November 2017

Please feel free to post variations. Its would be great help, if you could point the right answer for the variations found.

Disclaimer: This is an approximate key based on individual effort and you are required to use your own discretion while consulting this key. Official key will be released by CBSE UGC on its official website.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply